VOORBIJE ACTIES 2024

Expo & Concert

Beniti Cornelis/Willy Van Eeckhout : KlankKleuren

Trio Frank Vaganée


In de maand april pakt Het Paradijs uit met een prestigieuze tentoonstelling. Met Beniti Cornelis (1946-2017) en Willy Van Eeckhout (1943) brengen we twee van de belangrijkste Mechelse kunstenaars vanaf de jaren 1960 samen rond een thema dat hen bindt: de relatie tussen abstracte kunst en jazzmuziek. Het prachtige 17de eeuwse pand Bleekstraat 7 vormt het schitterende decor voor dit uitzonderlijke event.


Die andere Mechelaar, Frank Vaganée, altsaxofonist en artistiek directeur van het Brussels Jazz Orchestra, zal tijdens de vernissage op 5 april enkele improvisaties brengen bij het werk van de beide topartiesten. Zondagnamiddag 21 april zal het Trio Frank Vaganée overigens in een decor van kunstwerken van Beniti Cornelis en Willy Van Eeckhout een uniek concert brengen. Van klankkleuren en kleurklanken gesproken.


Het programma:

  • Vrijdag 5 april – 20u tot 23u: vernissage van de tentoonstelling Beniti Cornelis/Willy Van Eeckhout: KlankKleuren met muzikale interventies van Frank Vaganée. Vrije toegang.
  • Te bezichtigen van 6 april t/m 28 april, zaterdag van 11u tot 18u, zondag van 14u tot 18u.
  • Zondag 21 april, van 15u tot 17u: concert Trio Frank Vaganée


Meer over deze expo en concert, lees hier...


 22/12 (vernissage) 19u – 23/12 tot en met 20/01/24 (elke zaterdag van 10u tot 14u)   
- Clair-Obscur -
De Schakel - Mechelen


Expo naar aanleiding van de zonnewende waarin de overgang van donker naar licht centraal staat. Twee vrouwelijke kunstenaars van de Academie Mechelen die eerder al rond Licht en Donker gewerkt hebben, werden uitgenodigd om samen deze tentoonstelling op te bouwen. 


Gema Albiol Otero is afkomstig uit Spanje. Haar werk ademt een mysterieuze sfeer, soms beklemmend, dan weer vreugdevol. Vaak hanteert ze licht en donker om een spanningsveld te creëren. Worden we in het leven ook niet vaak met licht en donker geconfronteerd?  


In het werk van Shuang Wu staat de menselijke figuur centraal. Het clair-obscur gebruikt zij om de gemoedstoestanden van de mens te accentueren. “Dichtbij kijken, aaien met de ogen. Noli mi tangere. Het net niet aanraken, het strelen met de ogen: goede schilderkunst heeft veel met erotiek te maken…” Aan het woord Hans Martens, directeur van de Academie Mechelen, die deze knappe duo-expositie zal inleiden op 22 december omstreeks 19u in De Schakel.

Shuang Wu

Gema Albiol Otero

_________________________

 Algemeen programma CONSTRUCT EUROPE: 

construct-europe.be/


 Volledige programma in Mechelen: 

www.vlaanderen.be/zie-ons-doen


 Volledig poëzieprogramma in Mechelen in o.a. mARTa: 

www.vlaanderen.be/zie-ons-doen/woordkunst

Deze website maakt gebruik van cookies. 

Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Weigeren

OK