HOMMAGE AAN HERMAN DE CONINCK

VINGERAFDRUKKEN OP HET VENSTER

Herman de Coninck (1944-1997) leerde zijn volk poëzie lezen. Hij was dichter, journalist, criticus en essayist. Op 22 mei was het 25 jaar geleden dat hij plots overleed in Lissabon, daarom herdenken we hem uitgebreid in zijn geboortestad Mechelen. U kan nog twee weekends genieten van de expo ter gelegenheid van deze herdenking.

De hommage op zondag 22 mei 2022 in het Cultuurcentrum Mechelen was een enorm succes met een bomvolle zaal. Pat Donnez als presentator interviewde bijzondere gasten: Kristien Hemmerechts, Piet Piryns, Eva Gerlach, Jo Govaerts en Mark Van Tommele afgewisseld met muziek van het Marijn Goossens Combo, sopraan May Bonert en pianist Marc Michaël De Smet. Nadien volgde een enthousiast champagnefeest! De afwezigen hadden ongelijk!

 

Nog lopende activiteiten rond  Herman de Coninck:

 

Expo Laura & Magdalena de Coninck

Nog van t.e.m. zondag 5 juni 2022 loopt er de expo 'SAUDADE VOOR HERMAN' in de 'Galerie Bleekstraat 7' met kunstwerken van Laura en Magdalena de Coninck. Een uitzonderlijke tentoonstelling!!!
Finissage op zondag 5 juni 2022 om 18u in Bleekstraat 7 in Mechelen.
Inkom gratis!

 

Expo Herman de Coninck in Predikheren

In de Predikheren bibliotheek kan u nog tot midden juni terecht voor een expo over het werk van Herman de Coninck. U kan er ook werk zien van jongeren die zich hebben laten inspireren door Herman de Coninck onder leiding van leiding van dichteres en kunstenares Lies Van Gasse.

 

Nieuw boek met interviews van Herman de Coninck

Er werd ook een nieuw boek 'Onder literatoren - Vijfentwintig schrijversinterviews' gepresenteerd met interviews die Herman de Coninck samen met Piet Piryns maakte voor Humo. Het boek is te koop via een mailtje naar info@paradijsmechelen.be

 


vzw Het Paradijs vzw i.s.m. Het Predikheren-Bibliotheek, Cultuurcentrum Mechelen, Letterenhuis. Met  steun van Literatuur Vlaanderen. 


Hommage Herman de Coninck

21-22/05/2022
Zaterdag 21 mei
staat Het Predikheren helemaal in het teken van Herman de Coninck met de opening van een biografische tentoonstelling, jonge beloftevolle dichters die aan de slag gaan met de poëzie van De Coninck, een expo met plastisch werk en gedichten van middelbare scholieren en optredens van het dichterscollectief Dichtatuur met als special guest Dominique De Groen. De leerlingen van het Conservatorium brengen o.l.v. Isabel Leybaert ook door De Coninck vertaalde gedichten van Edna St. Vincent Millay.
Op zondag 22 mei, exact 25 jaar na het overlijden van Herman,  volgt de grote hommage in het auditorium van het Cultuurcentrum Mechelen met Pat Donnez als presentator en interviews met een hele reeks bijzondere gasten, afgewisseld met muziek door het Marijn Goossens Combo, sopraan May Bonert en pianist Marc Michaël De Smet.

 

 


Evenementen