VORIGE ACTIES

 

L’amore è un’Arte

Mechelen, 3 februari 2023

Ter gelegenheid van Valentijn pakte Het Paradijs uit met een mooie liefdessaga. In 1985 schilderden twee kunstenaars, Liliane Van Lierde en Roger Velghe, tegelijkertijd het portret van de Mechelse dansdiva madame Hortense Champagne. Later vonden Liliane en Roger elkaar terug en werden ze tot op vandaag een liefdeskoppel. 


Een van de twee portretten werd door madame Hortense uit dankbaarheid geschonken aan restauranthouder Henk Coene die momenteel in Battel het heerlijke kreeftenrestaurant La Vista runt. Het andere schilderij raakte in 2020 na het overlijden van madame Hortense zoek. Het kwam terecht bij een opkoper waar het door een Poolse firma werd weggehaald en naar Warschau gebracht. 


Het schilderij bleek voorgoed verloren, maar dat was buiten Béatrice Fobe gerekend die de Poolse eigenaar via het internet op het spoor kwam. Béatrice onderhield samen met de betreurde Greet Swiggers die bij een dramatisch verkeersongeval in Muizen om het leven kwam, de Facebookgroep van madame Hortense. 


Het Paradijs nam contact met de Poolse eigenaar, een dierenarts die het werk verkocht voor het goede doel, zijnde de opvang van verweesde huisdieren in Oekraïne. Helaas, het werk bleek de dag voordien te zijn verkocht. De man kon de identiteit van de nieuwe eigenaar niet prijsgeven, maar gaf ons als hint dat we er wel zouden van horen.


En inderdaad, door eliminatie kwamen we bij de man die het schilderij opnieuw naar Mechelen gehaald had, gewezen topdanser van madame Hortense, Serge Parys. Op 3 februari bracht Het Paradijs de twee schilderijen voor één keer nog eens samen, in het gezelschap van Liliane en Roger. 


Bij die gelegenheid lanceerde Het Paradijs een nieuwe champagne, van Hélène Monleau in Villenauxe-la-Grande, met een bijzonder Valentijn-etiket ‘L’Amore è un’ Arte’.


De eerste champagnebar van het jaar van Het Paradijs, op 11 februari op de vertrouwde plek nabij Margareta, stond dan ook in het teken van ‘La Coupe d’Amour’.

Deze website maakt gebruik van cookies. 

Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK